Submenu

Themabijeenkomst kansrijke start

Eva de Boer 07-11-2019 34 keer bekeken 0 reacties

Begin

02-12-2019 om 12:00

Einde

02-12-2019 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Locatie volgt

'Waar je wieg ook staat: ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven. En die begint al voor de geboorte.' (Hugo de Jonge, Minister van VWS).

Actieprogramma Kansrijke Start

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start. De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van problemen – zowel fysiek als mentaal – op latere leeftijd. Minister Hugo de Jonge (VWS), gemeenten, partijen uit de geboortezorg en de jeugdgezondheidszorg (JGZ) slaan daarom in het actieprogramma Kansrijke Start de handen ineen om de kinderen van vandaag en de volwassenen van morgen een betere kans te bieden.
Daarom organiseert de GGD Zuid-Holland Zuid in samenwerking met Pharos een themamiddag voor gemeenten, zorg en maatschappelijke partners. Centraal staat de vraag hoe partijen beter kunnen samenwerken om zo met elkaar voor ieder kind een kansrijke start te bewerkstelligen.
Deze bijeenkomst is met name interessant voor beleidsmedewerkers bij gemeenten die zich bezig houden met gezondheid, jeugd, armoede en het brede sociale domein, professionals die werkzaam zijn in het sociale en in het medische domein (o.a. verloskundigen, huisartsen, gynaecologen, kinderartsen en kraamzorg).

Meld u alvast aan via gb@ggdzhz.nl, meer informatie over locatie en programma volgt binnenkort. 

https://www.dienstgezondheidjeugd.nl/save-the-date-themamiddag-kansrijke-start-op-maandag-2-december

Cookie-instellingen