Submenu

Bijeenkomst netwerken en jongerenparticipatie

Katelijn Kelder-Houtbraken 25-05-2020 43 keer bekeken 0 reacties

Begin

26-05-2020 om 10:00

Einde

26-05-2020 om 11:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De MDT-werkgroep van het ministerie van WVS organiseert morgen een bijeenkomst waar netwerken en jongerenparticipatie centraal staan. Tijdens de bijeenkomsten gaan de deelnemers aan de slag met experts en ervaringsdeskundigen. Schuif jij ook aan?

Wat is MDT?
MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Om te komen tot een landelijk dekkend MDT-netwerk met een diversiteit aan organisaties, zodat iedere jongere een MDT kan doen die bij hem of haar past, is het belangrijk dat potentiële en bestaande MDT-organisaties elkaar leren kennen.

Doel van de online MDT-bijeenkomsten is nieuwe partijen de mogelijkheid te geven aan te haken bij MDT, huidige en nieuwe MDT-organisaties met elkaar te verbinden en kennis en ervaringen te delen met en door ervaringsdeskundigen en experts. Verder is het opnieuw een moment om het netwerk te vergroten en partijen met elkaar in contact te laten komen.

Bijeenkomst 26 mei
Tijdens de bijeenkomst wordt er aandacht besteed aan netwerken en jongerenparticipatie. Je gaat samen met experts en ervaringsdeskundigen aan de slag met deze thema’s.

Netwerken
Het kabinet streeft naar een landelijk dekkend MDT-netwerk. We zijn goed op weg met elkaar. Maar voor een duurzaam MDT kunnen we altijd nog leren van elkaar en van deskundigen. Wat verstaan we onder netwerken en hoe kunnen we ons netwerk nog beter inzetten?

Annemieke Roobeek is dé expert op het gebied van netwerkend werken. Zij is een pionier in het samenbrengen van strategische uitdagingen en onverwachte combinaties van mensen, bedrijven en organisaties. Zij is aan Nyenrode Business Universiteit verbonden als hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement en zij is oprichter van MeetingMoreMinds.

De secretaris-generaal van het ministerie van VWS, Erik Gerritsen, heeft veel ervaring in het opzetten en onderhouden van netwerken vanuit zijn huidige en eerdere functies. Samen delen zij graag hun kennis en ervaring met jullie. 

Jongerenparticipatie
Tijdens de persconferentie van minister-president Rutte agelopen dinsdag, bleek maar weer dat ook voor het kabinet het betrekken van jongeren belangrijk is. Hij deed een oproep aan jongeren om met ideeën te komen hoe de nieuwe samenleving er volgens hen uit moet komen te zien. Zie o.a. artikel in Volkskrant Rutte? Pubers hebben wel wat anders te doen Ook krijgen we regelmatig vragen over het betrekken en behouden van jongeren. Daarom praten we met een MDT-projectleider van Impacter Zwolle (o.v.b.), die daar goede ervaringen mee heeft. Er worden tips en tricks gedeeld, net als eventuele valkuilen.  Uiteraard kan je zelf ook vragen stellen over hun aanpak.

Inschrijvingen
Je kan je via de onderstaande link inschrijven voor de sessies. Klik dan de link van je regio aan en laat je mailadres achter. Je ontvangt dan een bevestiging en dinsdagmorgen ontvang je vervolgens de link om deel te nemen. 

https://app.livestorm.co/mdt/online-bijeenkomst-over-samenwerken-en-netwerken

Cookie-instellingen