CoderDojo

01-12-2022 0 reacties

Begin

03-12-2022 om 11:00

Einde

03-12-2022 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (Hoeksch MaakLokaal)

Ben je ook zo nieuwsgierig hoe dat gaat, spelletjes programmeren of hoe een Arduino werkt? Of hoe je LEGO robotjes programmeert? Of je eigen ontwerp uitprint met de 3D printer? Kom dan naar de CoderDojo op 3 december in het MaakLokaal van de Bibliotheek Oud-Beijerland in het Oude Raadhuis.

Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen (Ninja’s!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, games of robotjes. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten. De deelnemers mogen ook zelf bij de mentoren aangeven wat ze zouden willen (leren) programmeren. Ook leren ze van elkaar.

De CoderDojo vindt maandelijks plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 11:00 – 13:00 uur in de Bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Waterstal 1.

Aanmelden

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht! Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo: https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard. Wie zich opgeeft, wordt gevraagd een eigen laptop mee te nemen. Dankzij het bedrijf Sioux Embedded Systems kunnen drie leenlaptops geleend worden voor degene die zelf niet over een laptop beschikt.

Vrijwilligers gezocht

We zoeken vrijwilligers voor het Hoeksch MaakLokaal en CoderDojo. Heb je affiniteit met programmeren of techniek kijk dan snel op https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/organisatie/vacatures/vrijwilligers.html

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo in 2018 opgericht in de Hoeksche Waard.

Cookie-instellingen