(Leren) programmeren tijdens de CoderDojo

31-03-2023 0 reacties

Begin

01-04-2023 om 11:00

Einde

01-04-2023 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)

Ben je ook zo nieuwsgierig hoe dat gaat, spelletjes programmeren of hoe een Arduino werkt? Of hoe je LEGO-robotjes programmeert? Of je eigen ontwerp uitprint met de 3D-printer? Kom dan naar de CoderDojo op 1 april in het MaakLokaal van de Bibliotheek Oud-Beijerland in het Oude Raadhuis.

Met dank aan het Oranjefonds, Prins Bernhardfonds en VSB fonds heeft het MaakLokaal nieuwe laptops klaar staan voor de enthousiaste programmeurs in spé. De deelnemers mogen zelf bij de mentoren aangeven wat ze zouden willen leren programmeren. Maar er zijn ook leuke leskaarten met opdrachten. Deze maand staat de programmeertaal Python centraal. De deelnemers leren van elkaar, dus je zit in een gezellige club gelijkgestemden. De middag is leuk voor zowel jongens als meisjes van 8 t/m 17 jaar.

Aanmelden

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht! Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo: https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard. De CoderDojo vindt maandelijks plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 11:00 – 13:00 uur in de Bibliotheek in het Oude Raadhuis te Oud-Beijerland, Waterstal 1.

Vrijwilligers gezocht

Hulp gezocht: we zoeken vrijwilligers voor het Hoeksch MaakLokaal en CoderDojo. Heb je affiniteit met programmeren of techniek en wil je graag je kennis delen kijk dan snel op: www.debhw.nl/vacatures.

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo in 2018 opgericht in de Hoeksche Waard.

Meer activiteiten kun je vinden in onze agenda

Cookie-instellingen