Bouw je eigen bootje

26-07-2023 0 reacties

Begin

02-08-2023 om 14:00

Einde

02-08-2023 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)

Onderzoeken, creatief bezig zijn en spelen met water. Alle hens aan dek! Kom naar de Bibliotheek en bouw op woensdag 2 augustus jouw eigen bootje in het Hoeksch MaakLokaal.

In de zomervakantie gaan we experimenteren met wegwerpmaterialen. Denk aan lege melkpakken, plastic flesjes, kurken, ijsstokjes en nog veel meer. Al deze dingen worden gebruikt om de meest leuke en unieke bootjes te bouwen. Zo creëren we iets nieuws van iets dat eigenlijk weggegooid zou worden.

Ter inspiratie wordt er aan het begin van de activiteit voorgelezen uit het prentenboek ‘Natte stad’. Een prachtig verhaal over een stad die langzaam maar zeker onder water loopt. Eerst vindt niemand dit erg, want met je kaplaarzen in het water stampen is best leuk! Het water komt echter hoger en hoger. Hoe loopt dit af? Als het boek uit is gaan we aan de slag met het knutselen van een vaartuig. Is jouw bootje klaar? Test dan in het MaakLokaal of jouw bouwwerk ook echt kan varen!

Deze activiteit vindt plaats op woensdag 2 augustus van 14:00 tot 16:00 uur in het Hoeksch Maaklokaal van Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar tot ongeveer 7 jaar. Aanmelden via onze website.

Kosten: €2,50 (plusabonnement), €3,00 (basisabonnement), €3,50 (niet-leden).

Meer activiteiten kun je vinden in onze agenda.

Cookie-instellingen