CoderDojo

28-08-2023 0 reacties

Begin

02-09-2023 om 11:00

Einde

02-09-2023 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)

Ben je ook zo nieuwsgierig hoe dat gaat, spelletjes programmeren of hoe een Arduino werkt? Of hoe je Lego robotjes programmeert? Of je eigen ontwerp uitprint met de 3D printer? Kom dan naar de CoderDojo op 2 september in het MaakLokaal van de Bibliotheek Oud-Beijerland in het Oude Raadhuis.

In het Hoeksch MaakLokaal gonst het iedere eerste zaterdag van de maand van bedrijvigheid waarbij tieners elkaar enthousiast maken en stimuleren om iets nieuws uit te proberen. MaakLokaal instructeur Jurgen van den Berg staat er lachend bij te kijken. “Kinderen met interesse in programmeren komen graag in het MaakLokaal waar ze aan de slag kunnen gaan met onze leskaarten. Maar ook het uitproberen van robotjes, 3D printer, lasersnijder en vinylplotter spreken tot de verbeelding.  Samen problemen oplossen is leerzaam voor jong en oud”.

De laptops, robotjes, 3D printer, lasersnijder en andere apparaten voor de CoderDojo zijn gesponsord door het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en stichting Pica. De ochtend is leuk voor zowel jongens als meisjes van 8 t/m 17 jaar. 

Aanmelden

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht! Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo: https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard. De CoderDojo vindt maandelijks plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 11:00 – 13:00 uur in de Bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Waterstal 1.

Vrijwilligers gezocht

We zoeken vrijwilligers voor het Hoeksch MaakLokaal en CoderDojo. Heb je affiniteit met programmeren of techniek en wil je graag je kennis delen kijk dan snel op: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/organisatie/vacatures/vrijwilligers.html

Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen (Ninja’s!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, games of robotjes. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo in 2018 opgericht in de Hoeksche Waard.

Cookie-instellingen