Programmeer je eigen boekzoeker robot met LEGO

13-11-2023 0 reacties

Begin

15-11-2023 om 14:15

Einde

15-11-2023 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (Hoeksch MaakLokaal)

Zoveel boeken om uit te kiezen, wat zou het handig zijn als een robotje zou kunnen meehelpen. Met LEGO® Essential kunnen kinderen een boekzoeker maken en programmeren met de programmeertaal Scratch. Nieuwsgierig geworden? Boek dan gauw deze leuke speelleermiddag in het Hoeksch MaakLokaal.

Wat de toekomst brengt weet niemand maar dat er robots ingezet zullen gaan worden dat staat inmiddels wel vast. Om alvast vaardig te worden in de omgang met robots wordt deze leuke workshop georganiseerd. Met de leskist van LEGO® Education SPIKE™ Essential wordt een boekkiezer gebouwd en door de kinderen zelf geprogrammeerd. Deze mooie robotsets zijn gesponsord door het Oranjefonds, Prins Bernhardfonds, VSB fonds en stichting Pica.

Het Hoeksch MaakLokaal is een creatieve doe-het-zelf ruimte waar mensen samenkomen om te maken en met en van elkaar te leren. In de context van een Leven Lang Ontwikkelen zijn bibliotheken de aangewezen plek om levenslange nieuwsgierigheid te voeden en de digitale geletterdheid te stimuleren.

Kosten: €3,50 (plusabonnement), €4,25 (basisabonnement), €5,00 (niet-leden)

Meld je aan via onze website.

Meer activiteiten van Bibliotheek Hoeksche Waard kun je vinden in onze agenda.

Cookie-instellingen