CoderDojo

31-01-2024 0 reacties

Begin

03-02-2024 om 11:00

Einde

03-02-2024 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Oud-Beijerland

De CoderDojo in de Hoeksche Waard bestaat nu al 5 jaar! Tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten leer je hoe je spelletjes moet programmeren of hoe een Microbit werkt. Je kunt robotjes programmeren of een eigen ontwerp maken en uitprinten met de 3D-printer of lasersnijder.

Of je ontwerpt je eigen shirt of tas. Goed nieuws, de CoderDojo is nu twee keer per maand te bezoeken. In februari is het op zaterdag 3 en 17 februari.

Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen (Ninja’s!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, games of robotjes. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

In het Hoeksch MaakLokaal gonst het van bedrijvigheid waarbij tieners elkaar enthousiast maken en stimuleren om iets nieuws uit te proberen. MaakLokaal instructeur Jurgen van den Berg staat er lachend bij te kijken: “Kinderen met interesse in programmeren komen graag in het MaakLokaal, waar ze aan de slag kunnen met onze leskaarten.” Maar ook het uitproberen van robotjes, de 3D-printer, lasersnijder en vinylplotter spreken tot de verbeelding. “Samen problemen oplossen is leerzaam voor jong en oud.” Leren door te doen, van elkaar en met hulp van betrokken vrijwilligers levert een gezellige club op van gelijkgestemden die graag hun handen laten wapperen, willen experimenteren met nieuwe technieken of juist hun programmeer skills willen verbeteren.

De laptops, robotjes, 3D printer, lasersnijder en andere apparaten voor de CoderDojo zijn gesponsord door het Oranje Fonds, het Cultuurfonds, VSB fonds en stichting Pica. De ochtend is leuk voor zowel jongens als meisjes van 8 t/m 17 jaar.

Aanmelden

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht! Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo: https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard.

De CoderDojo vindt plaats op de eerste en derde zaterdag van de maand. In februari is dat op 3 februari en 17 februari van 11:00 – 13:00 uur in de Bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Waterstal 1.

Cookie-instellingen