CoderDojo

05-07-2024 0 reacties

Begin

06-07-2024 om 11:00

Einde

06-07-2024 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)

Tijdens de tweewekelijkse CoderDojo kunnen kinderen spelenderwijs leren programmeren, ontdekken hoe een Microbit of een auto op zonne-energie werkt, een robot programmeren, 3D-model maken voor de 3D-printer of juist een 2D-ontwerp voor de laser- en vinylsnijder of mokkenpers.

De Bibliotheek Hoeksche Waard is aangesloten bij de Internationale club van de CoderDojo waar kinderen (Ninja’s!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, games of robotjes. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Deelname is gratis, maar er wordt wel een bijdrage gevraagd voor de vergoeding van materialen zoals hout, vinyl, filament en gebruiksvoorwerpen zoals mokken en tasjes. S.v.p. aanmelden via de officiële website van CoderDojo: https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard. Daar dient men éénmalig een account aan te maken.

De laptops, robotjes, 3D-printer, lasersnijder en andere apparaten voor de CoderDojo zijn gesponsord door het Oranje Fonds, Cultuurfonds, VSB fonds en stichting Pica. De ochtend is leuk voor zowel jongens als meisjes van 8 t/m 17 jaar.

De CoderDojo vindt plaats op de eerste en derde zaterdag van de maand. In juli is dat op 6 en 20 juli van 11:00 tot 13:00 uur in de Bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Waterstal 1.

Cookie-instellingen