Kampeer tips met kleine kinderen

Leuk! We gaan op vakantie! Maar help, hoe gaan we dit gezellig houden voor ons allemaal?

Leeftijd

Kinderen 0 tot 2
Kinderen 2 tot 4
Kinderen 4 tot 8
Kinderen 8 tot 12
Hele gezin
Volwassenen

Thema

Ouderschap
Ontspanning
Opvoeden
Gedrag en emoties

Kamperen is een feest, maar veel ouders ervaren deze vakanties ook als erg stressvol. 
Wij geven 10 tips om die ervoor kunnen zorgen dat deze vakantie een stuk relaxter wordt. 

1). Het begint bij een goede voorbereiding:

Heb je je kampeer plek geboekt? Dan is het tijd om te bekijken of je alles in huis hebt wat je mee wilt nemen. Is er tijdens de laatste kampeer trip iets kapot gegaan? Vervang dat dan. 
Controleer je tent, caravan, vouwwagen etc. is alles nog heel? Ga je naar het buitenland? Controleer dan je reisdocumenten.
En dan gaat het echte plannen beginnen. 
Maak een inpak lijst. 
Maak een aparte lijst voor elk afzonderlijk familie lid en een lijst met algemene benodigdheden. 

2). Neem een EHBO kitje mee. 

Zorg ervoor dat je voorbereid bent op zieke kindjes. Vooral kleine kindjes hebben er vakaer last van om juist tijdens een vakantie ziek te worden. Door jouw eigen bekende verzorgingsproducten mee te nemen voorkom je dat je midden in de nacht (ja, dat is ons wel eens voorgekomen) bij je buur tent aan moet kloppen voor een kinderparacetamol. 

3). In de auto. 

Bereid de auto rit voor. Niemand zit te wachten op jengelende kinderen op de achterbank. Want tegen de tijd dat je op je bestemming bent angekomen is de kans groot dat je zelf al het kookpunt hebt bereikt. En tsja, dan moet de vakantie nog beginnen. 
Dus zorg voor voldoende eten. Ommeletje op een broodje of een boterham met pindakaas zijn goede tips. Snoep kan ook als zoethoudertjes gebruikt worden, maar wees je ervan bewust wanneer je dit inzet. Het verhogen van de bloedsuikerspiegel kan ook voor erg drukke kinderen op de achterbank zorgen. 
Een leuke tip is de auto bingo van de ANWB 
Neem tijdschiften mee die je speciaal voor in de auto hebt gekocht of zorg ervoor dat de kinderen hun eigen koptelefoon met hun eigen playlist kunnen luisteren. 
Plan ook voldoende tussen dor momenten in waarop de kindere hun benen kunnen strekken. 

4).  En dan zijn jullie op de camping

Oke, jullie zijn er. Neem nu eerst even de tijd. ga naar de wc, loop een stukje, eet en drink wat en met een beetje geluk heb je kampeer buren die in hetzelfde schuitje als jullie zitten en vangen zij de kinderen een beetje op terwijl jullie in gevecht gaan met de tent stokken. 
Heb je niet zulke buren? trek dan als eerste een bal uit de auto en geef de kinderen de opdracht om met deze bal te gaan spelen. Zorgt dit voor problemen. Beloof dan als de tent eenmaal staat julie een ijsje ( of wat dan ook ) gaan eten. 

5). De tent opzetten. 

Accepteer dat dit een gevecht wordt. Jullie gaan zeer warschijnlijk mopperen op elkaar en dat is ook oke. Jullie zijn ook gewoon moe. Het doel is nu die tent zo snel als mogelijk opzetten en daarna is er genoeg tijd om weer lief te doen tegen elkaar. 

6).  De kinderen kunnen geen vriendjes vinden.

Oke, je had een heel beeld voor je. "Zodra we op de camping staan vinden de kinderen vanzelf vriendjes en dan zie ik ze de hele vakantie niet meer". Maar wat nu als dat tegen blijkt te vallen. 
Vooral op campings met vaste sta plekken komt dit fenomeen nogal eens voor. Dus volgende keer toch opzoek naar een camping zonder vaste sta plekken. Maar ja, daar heb je nu niets aan. 
Tip: zorg ervoor dat het leuk is bij jullie tent. Want waar het leuk is, daar komen kinderen op af. Neem een xxl bellenblaas mee. neem voldoende waterpistolen mee,  pijl en bogen, een skelter? noem het maar op. Maar zodra jouw kinderen ht eecht leuk hebben bij de tent, dan lokt dat anderen kinderen. Het is even investeren, maar eenmaal vriendjes gemaakt, heeft iedereen daar plezier van. 

7). Slapen. 

Natuurlijk ben je de favoriete knuffel van je kind niet vergeten ;-)
Gun jezlef de best mogelijke nachtrust en neem ook je eigen kussen mee. Of zelfs je dekbed. 

8). Eten. 

Hou het simpel. 
We hebben een site gevonden met redelijk makkelijke camping gerechten. Die er ook nog eens smakelijk uitzien. 

9). Wassen

Op de meeste campings hebben ze tegenwoordig wasmachines. De tip! Doe zo af en toe een wasje. Je zal merken dat je toch het liefst rondloopt in dat ene truitje en die ene broek zit toch het lekkerst. Natuurlijk draag je je kleding op de camping langer dan thuis, maar het houdt een keer op. 
Dan is het tijd om een wasje te doen. Doe je dit slim, dan vorkom je bij thuiskomst die enorm grote berg met wasgoed. 

10).  Geniet.

Vergeet geen tijd voor jezelf te pakken Stuur je partner er samen met je kinderen op uit en neem die tijd om even niets te doen. Of om even wat te lezen, of zelfs om een tukkie te doen. 
Natuurlijk wisselen jullie dit samen af, waardoor jullie allbei ook echt opgeladen terug kunnen komen van vakantie. 


 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen