Muziek voor de kleinste

Al op jonge leeftijd in contact komen met muziek en het zelf maken van muziek is niet alleen leuk, maar het stimuleert de muzikaliteit van je kind en heeft ook een positief effect op zijn intelligentie en sociale vaardigheden. Ontdek hier waar je voor muziek les terecht kan in de Hoeksche Waard.

Thema

Ouderschap
Gedrag en emoties
Ontspannen
Scholen

Het doel van de Muziek op Schoot cursus is om de kinderen en hun ouders op een speelse manier in aanraking te brengen met muziek. Daarbij krijgen de ouders idee├źn aangereikt voor het toepassen van muziek bij de ontwikkeling van het kind en in de dagelijkse praktijk van het opvoeden. De inhoud van de cursus is aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen. Beleef samen met je kind het plezier van muziek! Muziek is contact maken, ontdekken en beleven.

In deze cursus gaan kinderen samen met (groot)ouders het plezier van muziek ontdekken. De lessen bestaan uit een scala van muziek- en spelactiviteiten, zoals liedjes zingen, spelen, bewegen op muziek en luisteren. De muzikale activiteiten dragen bij aan de muzikale ontwikkeling maar ook aan de taal- en motorische ontwikkeling van het kind. We gebruiken instrumenten en materialen die geschikt zijn voor de leeftijd van het kind. Na iedere les kunnen de ouders nog even napraten, terwijl de kinderen spelen. Er zijn twee groepen waar je aan kunt deelnemen; Van 0 tot 2 jaar en 2 tot 4 jaar. Mocht je een peuter en een baby hebben, kun je aansluiten bij de peutergroep. 

Wil je meer informatie over de muziek op schoot lessen? 
Neem dan een kijkje op de website van Muziekschool Hoeksche Waard. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen