Recept voor Tzaziki

Tzaziki, een lekkere dip voor bij een gezonde borrelplank. Het recept is makkelijk en snel.

Soort activiteit

Eten & drinken

Leeftijd

Kinderen 4 tot 8
Kinderen 8 tot 12
Kinderen 12+
Hele gezin
Volwassenen

Je hebt nodig

  • 250 ml griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje peper & zout
  • Citroen(sap)
  • Overig: Een kom, rasp, mesje en lepeltje. Eventueel een knoflookpers.

Je maakt het zo

  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden.
    Schraap met een lepeltje het waterige gedeelte met pitjes er uit.
    Rasp de rest van de komkommer.
    Doe de rasp in een zeef en druk het meeste vocht er uit.
  • Doe de komkommerrasp in een kom.
    Voeg de yoghurt en olijfolie toe en pers het teentje knoflook erbij. (knoflook in kleine stukjes hakken/ snijden kan natuurlijk ook)
  • Breng op smaak met de peper, zout en wat citroensap.

Tips:
– Voor extra smaak kan je nog kruiden toevoegen, zoals munt of dille en peterselie.
– Snij de overige helft van de komkommer in blokjes voor op de borrelplank!

Afbeeldingen

Cookie-instellingen