In dit recept zit geen suiker, de rijpe bananen zorgen voor de zoete smaak. Bovendien zijn de plakjes bananenbrood ook goed te bewaren in de diepvries. Het is een voedzaam tussendoortje, maar ook lekker als ontbijt of bij de lunch.
Ingrediënten:
3 rijpe bananen (of 300 gram)
150 gram havermout
3 eieren
75 gram rozijnen
Wat bakpoeder
Beetje kaneel
Overige benodigdheden:
Cakeblik van 25 cm.
Bakpapier
Keukenmachine of blender
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Vet de cakevorm (25 cm) in met olie. En bekleed de bodem en 2 zijkanten met bakpapier.
3. Mix de eieren, bananen en kaneel door elkaar tot een gladde massa.
4. Voeg de havermout en het bakpoeder toe en meng nogmaals.
5. Roer met een lepel de rozijnen er door.
6. Schep het mengsel in de cakevorm.
7. Bak het bananenbrood in 50 – 60 minuten af in de oven.
8. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Tip! In dit recept zijn rozijnen verwerkt, maar je kunt er ook mee variëren. Bijvoorbeeld door gehakte (hazel)nootjes toe te voegen of stukjes gedroogd fruit zoals abrikozen.