Boekentip van de week “Ik bouw jouw toekomst en jij die van mij”

Met groot succes schreef Oliver Jeffers eerder al het boek Samen hier, dit boek schreef hij speciaal voor zijn zoon. Een boek over liefde, connectie en ouderschap. Zijn nieuwste boek Samen gaan bouwen is wederom een hartverwarmend verhaal ditmaal geschreven voor zijn dochter.

Leeftijd

Hele gezin

Soort activiteit

Taal

Het boek beschrijft op een speelse en innemende manier de band tussen een vader en een dochter en dan met name hoe die band gekoesterd en bestendigd kan worden. Een boek dat je van begin tot eind raakt. Een boek dat zorgt voor verbinding tussen jou en je kind en een rotsvast vertrouwen in de liefde voor elkaar geeft.

In het boek bouwen vader en dochter hun leven samen. Ze geven het vorm op liefdevolle wijze en met speciale materialen en gebeurtenissen maken ze herinneringen om te koesteren en om vervolgens in een “huis’ te bewaren. Het huis staat hierbij symbool voor de liefde tussen beide. Een huis waar je altijd welkom bent, jezelf mag zijn, waar je rust en vertrouwen mag vinden. Een huis wat dient als veilige basis om altijd op terug te vallen ook als het om je heen soms stormt.

Het vormt dan ook een prachtig boek om samen met je kind te lezen. Het zal je verbazen hoe snel kinderen de achterliggende boodschap voelen en begrijpen. Ook kan het de basis vormen voor open en warme gesprekken over emoties, gebeurtenissen en de band tussen jullie beide.

Ik bouw jouw toekomst en jij die van mij. Een zin uit het boek die je nog lange tijd bij zal blijven. Samen gaan bouwen is dan ook een verhaal over de grenzeloze liefde van een ouder voor een kind. Een verhaal over oneindige kansen die het leven je kan bieden. Maar bovenal een verhaal wat ons helpt bouwen aan een mooie toekomst.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen