Hoe ga jij om met schermtijd voor je kind

Bijna ieder kind komt er op jonge leeftijd al wel mee in aanraking, een schermpje. Of dat nu in de vorm van een tablet, smartphone, tv of computer is. Je ontkomt er vandaag de dag eigenlijk bijna niet meer aan.

Leeftijd

Hele gezin

Maar hoe ga je nu eigenlijk precies met die schermtijd om? Hoeveel schermtijd geef jij bijvoorbeeld aan je kind? En naar welke filmpjes laat jij je kindje kijken? Uiteraard geeft iedere ouder hier op zijn eigen wijze invulling aan. Vaak zien we ook dat hoe je dit aanpakt ligt aan de ervaring die je zelf hebt met schermgebruik, maar ook wat je ziet bij de mensen om je heen.

Zo hebben bijvoorbeeld veel ouders de regel dat er alleen op een schermpje gekeken mag worden als zij zelf aan het koken zijn. Voor veel ouders dan ook een handig moment wat we allemaal wel kennen, de kinderen zijn moe van de dag, hangerig en hebben eigenlijk al wel trek. Jij komt net uit je werk bent ook moe en moet ook nog eens binnen een half uur een maaltijd op tafel toveren waarvan je dan maar hoopt dat je kinderen het eten.

Dit vormt dan ook voor veel ouders het perfecte moment om de kinderen even achter een schermpje te zetten zodat ze zelf het eten kunnen voorbereiden. Kinderen kunnen op deze manier vaak ook even tot rust komen en hoeven even niks en vaak zie je dan ook dat de maaltijd daarna een stuk gezelliger verloopt.

Het is dan ook helemaal niet erg om je kinderen met schermpjes in aanraking te laten komen en vaak kan dit voor veel kinderen dan ook echt even een rust momentje geven. Wel is het belangrijk om altijd goed te kijken waar je kinderen naar kijken en of dit wel geschikt is voor de leeftijd! Wil je hier nu meer informatie over hebben dan kun je die op de onderstaande websites vinden!

https://www.nji.nl/mediaopvoeding/kleuter-opgroeien-met-media

https://www.mediawijsheid.nl/category/opvoeden-met-media/

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen