De Media Ukkie dagen gaan bijna van start

Marcella Boet 03-04-2024
62 keer bekeken 0 reacties

We weten allemaal dat Media effect hebben op jonge kinderen. Ze kunnen helpen ontspannen, maar ook een bron van onrust zijn. Wanneer hebben welke media effect? En wanneer kun je beter even zonder? De Media Ukkie Dagen gaan daarom dit jaar over de invloed van media op jonge kinderen!

Van 5 t/m 12 april vinden de Media Ukkie Dagen plaats! Door het hele land wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het thema is dit jaar: Ontspannen met media. De Bibliotheek Hoeksche Waard doet samen met JOGG Hoeksche Waard ook mee aan deze campagne en organiseert op woensdag 10 april een leuke activiteit voor ouder en kind.

Voor groot en klein geldt; media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen. Die media hebben effect op je ukkie. Ze kunnen prikkelen, in beweging brengen, je aan het denken zetten of juist zorgen voor ontspanning. Maar ook een bron van onrust vormen, overprikkelen of té uitdagend zijn. Door een kind vanaf het begin te begeleiden bij het gebruik van media, creëer je een basis waar je gedurende de rest van de jeugd op voort kunt bouwen. Dit geldt voor afspraken, gesprekken, begrip en plezier!

Om de verschillende manieren van ontspannen met media te ervaren, organiseren we op woensdagochtend 10 april een activiteit in samenwerking met JOGG Hoeksche Waard. Ouders krijgen samen met een hun ukkie een ontdekkaart en dobbelsteen die ze langs verschillende stationnetjes in de bibliotheek leidt. Bij die stationnetjes voeren ze samen opdrachtjes uit die te maken hebben met het thema: ‘Ontspannen met media’. Een podcast luisteren, boekje lezen of lekker bewegen, genoeg te ontdekken! Ook krijgen ouders tijdens deze ochtend tips en informatie mee over media gebruik bij jonge kinderen.

Het begint om 10.30 en duurt tot 11.15 uur in de Bibliotheek in het Oude Raadhuis.

Aanmelden

Kinderen van 0 tot 6 jaar zijn welkom met hun ouders. De toegang is gratis, maar er moet wel een kaartje gereserveerd worden via onderstaande knop. Let op: Er hoeft alleen een kaartje voor het (klein)kind te worden gereserveerd.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen